Smag og behag.

Tobakken kan ryges som den er, men man kan også tilføre tobakken smag, det kaldes sovsning.

Nogle mener at sovsen skal tilsættes bladene inden de snittes.

Jeg sovser min tobak snittet, løbende, til ca. en uge eller to s forbrug, da jeg foretrækker at tobakken har en fugtighed på 17 – 19 % når den skal ryges .

Så har jeg altid frisk tobak der ikke er for tør eller evt. muggen. Man kan tilføre tobakken op til 40 % sovs. Til sovsen kan man bruge alle slags sukkerarter.

Sukkeret er også medvirkende til at give en bedre glødeevne. Til dette bruger industrien salpeter.

Det anbefales at prøve sig frem.  Jeg sovser min tobak med 25 % vanilje og et par pust whisky med en forstøverflaske.

Jeg rører vanilje og whisky op i ca. 1,5 dl. koldt vand, og hælder det på tobakken.

Roder det godt sammen og lader det trække ca. et døgn. Så skal det bare spredes ud og tørre ned til den fugtigheds% man vil have.

Nu er det klar til at ryges.

God fornøjelse

Tilbage                                  Næste